Friday, January 16, 2009

PeRcAyA aTaU TiDaK

ni pic aku skang
ni pun sama juga tgk tarikh la


still sama pic skang


aku dulu yg tgh2 tu yg pakai spec tu cuba tgk bukan main chubby lagi aku masa tu (AKU AMIK PIC NI BALIK GUNA HP AKU SBB TAK ADA SOFTCOPY)



aku juga yg pakai tudung tu gemuknyer kan...aku kekadang mcm tak cayer je tu aku tp mmg aku la tu...iskh kelakarkan... (AKU AMIK PIC NI BALIK GUNA HP AKU SBB TAK ADA SOFTCOPY)


Aku nk share dgn korang sume tentang diri aku dulu hingga sekarang..Kalau korang nak tahu dulu aku ni masa study & masa sekolah aku agak chubby & gemuk la..korang rasa korang percaya tak tu aku...aku kekadang agak kelakar & kekadang rasa betul ke tu aku..tapi itu lah realiti sebenar...aku pun tak tahu kenapa dulu aku ni gemuk & chubby maybe makan je keje aku pastu tak exercise tu la akibatnya...ramai juga kawan2 aku yg tak percaya aku dulu gemuk tapi bila aku share pic aku dgn dorang kwn2 aku pun terkejut.mcm tak percaya..hehehe...sampai ada 1 citer thn lps la aku nk pegi tgk mak angkat aku meninggal kat melaka yer la dulu aku study kat melaka so janji la nk jumpa dkt mana2..kwn aku tu terkejut tgk aku dia boleh ckp aku mcm ni dulu ko ni penguine skang pink penther...hehehe..baru aku sedar dulu mmg aku ni kategori gemuk la juga..erm tapi syukur segala2nya dah berubah setelah aku kerja.
Kepada kawan2 aku yg agak chubby aku yakin korang pun boleh turun mcm aku.Kalau fikir balik kenapa aku boleh korang tak boleh lak kan. Semuanya perlu disiplin. AKu tak der la diet giler2 cuma kena jaga pemakanan n sellau exercise la..Tapi skang aku pun dh malas nk exercise tp disebabkan aku pi kerja berjalan kaki pastu naik turun tangga kat umah aku kot kalori aku dah dibakar..hehehe apapun selamat mencuba

9 comments:

fazemy said...

Tak prasan entry ni..tulah uodate skali 2..hu. Tp akak takdela gemok sgt dulu. Owh akak rabun ker?Bestu skrg ni pakai contact lens ke apa? DUlu kan main spec nya. Apapun akak sgt cun dah skrg nih.

~~Ms.LuVLyHoNeY~~ said...

hehehe..gemuk sbb emy tak tgk pic tu betul2..nnt kalau kita jmp akak bw pic tu...a'ah akak ni rabun tahap gaban...skang pakai lens..hehehe

eLYies said...

wakakaakka...ko letak gambo lama......ko skang dah lawa dan slim giler..AKU YG JELES...

~~Ms.LuVLyHoNeY~~ said...

hahaha..bukan apa yies sj nk bg inspirasi pd yg nk kurus..bahawasanya semua org boleh kurus sbb aku boleh kan..yer ar tu yies...hehehe

fazemy said...

aiii cam perli je..hahaha..ye ye..nak kurus la nih..keh keh

~~Ms.LuVLyHoNeY~~ said...

bukan perli la adikku emy cayang...
sbg pembakar semangat hehehe

Miss Atie said...

ahhaha yeahhhh dlu akak slalu citer
sikit pon atie x cayee
wkakaka dgn ada nye entri ini
errr atie pcayaaa
yeah yeah2
BE4 JUNE I WILL SUCCESS
ahhahaa

~~Ms.LuVLyHoNeY~~ said...

skang baru cayer ek lepas tgk entry ni..wah2 ni msti nk slim melim ni adik akak sowang nie...chaiyok!chaiyok!

Mr Kero n Me said...

hai,
bestnya tgk org selim melim nih..
apa petua kalo x thn tgk mknn erk.. hehehe

http://keroniema.blogspot.com